Niet meer zonder je telefoon kunnen: Smartphone verslaving

Met de komst van de Smartphone en zijn technologische mijlpalen zijn er een hoop bellers, twitteraars, Facebookers en appers bij gekomen. Allemaal snufjes die samengesmolten zijn met (het gebruik van) de Smartphone. Een Smartphone biedt veel meer mogelijkheden dan alleen bellen. Zo schuilt er een ware wereld achter het kleine – en soms grote - schermpje.

Asociaal met je telefoon in gezelschap

Wie kent het niet: je bent in gesprek met een vriend of collega en ondertussen wordt de aandacht van hem of haar weggezogen door een whatsappje of mailtje, ontvangen op de Smartphone. Kun je echt niet meer zonder jouw slimme telefoon? Wie weet heb je te maken met een ware Smartphone verslaving, ook wel ‘Nomofobie’ genoemd.

Steeds meer jongeren vergroeid met telefoon

Vooral onder jong publiek blijkt de Smartphone meer dan populair. Maar ook ouderen blijken van de voordelen van slimme telefoons uitermate te genieten. In de bus, op de fiets en zelfs tijdens het toiletbezoek: een telefoon hou je in de hand, zo vinden velen. Altijd bereikbaar en altijd het laatste nieuws. Van vrienden, familie en de buurman. Daarmee groeit ook het aantal mensen dat zich ergert aan Smartphonegebruikers in het openbaar.

Telefoonverslaving

Een zogenaamde Smartphone verslaving schijnt door velen te worden onderschat. Het beste wat je kunt doen, wanneer je bang bent last te hebben van Nomofobie? Wellicht het opsluiten van jouw telefoon in een kluis. Want aanschaf van een slimme telefoon is zo gedaan, van Nomofobie afkomen blijkt machtig moeilijk te zijn.

Reacties zijn gesloten.